+38733573340 +38761567700 elitetravel3@gmail.com info@elitetravel.ba

Login

Registracija

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Potvrdi password*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Zemlja*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Molimo potvrdite da s eslažete sa uslovima prije prelaska na sljedeći korak

Već ste korisnik?

Login
+38733573340 +38761567700 elitetravel3@gmail.com info@elitetravel.ba

Login

Registracija

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Potvrdi password*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Zemlja*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Molimo potvrdite da s eslažete sa uslovima prije prelaska na sljedeći korak

Već ste korisnik?

Login

Kako putovati u Hrvatsku nakon Coronavirusa

Kako broj virusa u Hrvatskoj i dalje opada, počinjemo razmišljati o odmoru. U ovom postu na blogu dat ćemo vam našu politiku otkazivanja koja je ažurirana ovom pandemijom. Također ćemo objasniti kako putovati u Hrvatsku nakon Koronavirusa i naše preporuke za sigurno putovanje.

Je li sigurno putovati u Hrvatsku?

Kako se epidemiološka situacija brzo mijenja, a od gostiju dobivamo mnoga pitanja, odlučili smo vam dati novost o blogu u nastavku:

  • Trenutno turisti iz sljedećih zemalja mogu putovati u Hrvatsku s opuštenijim mjerama: Austrija, Švicarska, Slovenija, Mađarska, Češka i Slovačka.
  • U lipnju će isto vrijediti za turiste iz Njemačke i Poljske te drugih zemalja EU sa sličnom epidemiološkom situacijom. Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje se smatra zemljom EU.
  • Što se tiče turista iz zemalja koje nisu članice EU, granice su i dalje zatvorene do 15. lipnja. Ažurirat ćemo ovaj blog kad budemo imali nove informacije kad ih primimo.
  • Kad prijeđete granicu, pokažite bon turističke agencije s lokacijom boravka i datumima. Nadalje, dobit ćete letak s uputama o ponašanju u zemlji.
  • Trenutno je u toku turistička prijava za brži prelazak granice. Ova brza aplikacija bit će gotova do kraja svibnja.
  • Što se tiče letova, trenutno Airlines ima letove za Frankfurt i Amsterdam.
  • Eurowings kreće s letovima za Hrvatsku od 2.6. Lufthansa i Volotea također će u lipnju nastaviti letove za Hrvatsku. I druge zrakoplovne tvrtke svakodnevno ažuriraju svoj red letenja.
  • Od najnovijeg posta, opet su otvoreni naši noćni klubovi, kao i većina turističkih atrakcija, kafića i restorana.
  • Krstarenja, plovidba i charter također su se vratili u Hrvatsku.
  • Vjenčanja u Hrvatskoj također su opet opcija (100 ljudi u zatvorenom, 300 na otvorenom). VIP Holiday Booker ima mnogo romantičnih vila za vjenčanja.
  • Hrvatska epidemiološka situacija među najboljima je u mediteranskim zemljama – trenutno imamo 118 aktivnih slučajeva COVID-19.
  • Napokon, naše su vile na sigurnom jer su poboljšale svoje zdravstvene i sanitarne mjere. Nadamo se da smo vam uspjeli pomoći s najnovijim informacijama o putovanju u Hrvatsku. Ostatak korisnih informacija možete pronaći u originalnom postu na blogu ispod.

Svi smo svjesni da će se putovanje promijeniti nakon ove pandemije. Fizičko distanciranje i dalje će biti potrebno. Srećom, imamo vile koje su savršene za ovo vrijeme jer se nalaze na velikim imanjima s ogromnim vrtovima i daleko od susjeda.

Kako će izgledati letovi i granični prijelaz nakon Coronavirusa?

Hrvatska će uskoro (od 11. svibnja) ponovno uvesti domaće letove pa ćemo znati više o tome kako letjeti nakon korona. Što se tiče granica, još uvijek čekamo protokol. Čim bude predstavljen, obavijestit ćemo vas o tome putem naših profila i stranica na društvenim mrežama.

Što je s turističkim aktivnostima u Hrvatskoj nakon pandemije?

Nacionalni park Slapovi Krke

Sigurno nećete provesti godišnji odmor u svojoj vili. Aktivnosti na otvorenom su poželjnije pa preporučujemo posjet jednom ili više nacionalnih i parkova prirode u Hrvatskoj jer će većina njih biti otvorena u svibnju.

Koje ćete znamenitosti moći vidjeti ovog ljeta?

Katedrala Svetog Jakova, UNESCO-ovo mjesto u Šibeniku s pixabay.com

Kao što smo već spomenuli, svi prirodni i nacionalni parkovi bit će otvoreni s ograničenim brojem posjetitelja. To je zapravo sjajno jer neće biti gužve. Isto vrijedi i za unutarnje znamenitosti. U Hrvatskoj su od ovog tjedna otvoreni muzeji sa svim potrebnim epidemiološkim mjerama (maske i rukavice također su preporuka). Za mnoge znamenitosti karte možete kupiti putem interneta, tako da neće biti redova i neće trebati čekati ispred ako taj dan ne budete mogli ući.

Što je s kafićima, restoranima i prijevozom?

Kafići i restorani u Hrvatskoj će 11. svibnja ponovno unlicensed početi raditi, ali samo oni s terasama. Tamo ćete moći uživati na svježem zraku, zajedno s jelima i pićima.

Taksiji već funkcioniraju, a javni prijevoz također se vraća ovog tjedna.

Napokon što je s plažama?

Plaža Šipkova na otoku Šolti

Hrvatska ima sreću što ima veliku obalu i mnogo otoka. Stoga smo sigurni da ćete za vas pronaći mjesto na kojem ćete moći uživati u odmoru u Hrvatskoj nakon korone najmanje 2 metra od ostalih gostiju.

Nadamo se da smo vam uspjeli pomoći s našim preporukama za putovanje u vrijeme korone. Slijedite ih, budite sigurni i putujte. U sljedećem blogu predstavit ćemo naše vile u Hrvatskoj s privatnošću na različitim destinacijama, pa budite s nama!

Rezerviši aranžman